Functie van een salontafel

Functies van een salontafel of bijzettafel?

Een goede salontafel of bijzettafel moet aan een aantal functies voldoen:

Het allerbelangrijkste wat u met een een salontafel doet, is er dingen op zetten. Dit kunnen bijvoorbeeld glazen met cola of koppen met koffie zijn van uzelf of van gasten of een bord met chips of borrelnootjes. Daarnaast kunt u een salontafel ook gebruiken voor het decoreren van uw interieur door middel van een mooie kaars of een grote bos bloemen.

In sommige gevallen dient een salontafel ook als opbergplek. Vaak herbergen ze een vak met ruimte om dingen zoals tijdschriften of kranten op te bergen.

Wat is er na een lange dag werken dan thuis komen en op de bank TV te kijken? Om het nog relaxter te maken kunt u de salontafel gebruiken als tafel om u voeten op te leggen.

Zijn er nog andere manieren waarop u uw salontafel gebruikt? Een goede salontafel moet uiteraard stevig zijn en passen bij het interieur.

Bijzettafel
Een bijzettafel is, zoals het woord al zegt, een meubelstuk dat bijgezet dient te worden naast een bank of stoel. Een bijzettafel kenmerkt zich doordat hij mobiel is. Hij is ligt, om kan verschoven worden doormiddel van wielen. Een bijzettafel wordt gebruikt om (tijdelijk) spullen op te plaatsen. Vaak worden meerdere bijzettafels gecombineerd waardoor er een salontafel ontstaat. De standaardmaat voor een bijzettafel is maximaal 40 centimeter hoog en breed. Een bijzettafel kan rond, vierkant of rechthoekig zijn.

Salontafel
Een salontafel is een meubelstuk dat een centrale plaats inneemt in de woonkamer. Het woord salon is dan ook Frans voor woonkamer. Een salontafel is vaak rond of rechthoekig en groter dan een bijzettafel. Het blad van een salontafel is meestal van glas, hout, kunststof of steen. De klassieke salontafel heeft poten en een blad, maar tegenwoordig gebruiken veel mensen ook andere artikelen die dienen als salontafel, bijvoorbeeld een houten kist of een blok hout.

Banken – Bank
Een bank is een meubel dat bedoeld is om op te zitten. Op een bank is meestal ruimte voor meerdere personen. Je hebt twee soorten banken. Banken voor in de huiskamer, vaak centraal onderdeel van de salon en voorzien van een rugleuning en banken om enkel op de zitten zonder rugleuning. De laatste wordt vaak buiten gebruikt en is van hout, kunststof om metaal. Een bank voor in de huiskamer heeft een zitgedeelte en een rugleuning. Meestal, maar niet noodzakelijk, is een bank voorzien van armsteunen. Vaak kunnen banken voor in de huiskamer uit meerdere delen bestaan die aan elkaar kunnen worden geschoven, zodat er een meubel ontstaat. Banken in de huiskamer zijn meestal gevoerd. De buitenkant is meestal van stof of van leer. Een bank met een korte armleuning en een lang zitgedeelte waar de benen op kunnen rusten wordt een chez lounge genoemd. Voorbeelden van beroemde Nederlandse ontwerpers van banken zijn Rob Eckhardt en Edward van Vliet. Klassieke ontwerpers van banken zijn bijvoorbeeld Le Corbusier en de beroemde chesterfield banken.


Durlet zetels

Durlet is een vooraanstaand Belgisch designmerk dat hoogwaardige exclusieve zitmeubelen maakt. Prachtige afwerking, hoogwaardige materialen en gerenommeerde designers maken de designmeubelen van Durlet tot een succes. Durlet zetels zijn ambachtelijk en professioneel vervaardigd. Er gaat veel aandacht naar de spanning van de vering, de steun in de rug en de vorm van de kussens. En dat voel je! Ben je eenmaal vertrouwd met de zetels van Durlet? Dan ben je voor de rest van je leven verkocht.