De ideale salontafel

dooradmin

De ideale salontafel

De meest gezellige momenten? Die beleef je rond de salontafel. Kleine feestjes, gezellige avonden, lekkere hapjes. Hoe die salontafel er dan uitziet? Dat is voor iedereen anders. Waarom geven we jou niet 1, niet 2, maar 3 tips bij de keuze van jouw salontafel.

GEZELLIG ZITTEN

De meest gezellige momenten? Die beleef je rond de salontafel. Kleine feestjes, gezellige avonden, lekkere hapjes. Hoe die salontafel er dan uitziet? Dat is voor iedereen anders. Waarom geven we jou niet 1, niet 2, maar 3 tips bij de keuze van jouw salontafel.

De grootte en vorm van je salontafel moet passen bij de rest van de woning. Afhankelijk van de grootte van de ruimte, je zetel en de andere meubelen kies je een geschikte salontafel. Hou je van symmetrie? Dan stem je je salontafel best af op je eetkamertafel.

FLEXIBELE BIJZETTAFELS

Heb je vaak veel volk over de vloer? Dan lijkt het alsof je een grote salontafel nodig hebt. Toch is dat niet helemaal waar. Door te spelen met kleinere bijzettafeltjes speel je met de ruimte, én maak je jouw woonkamer net dubbel zo flexibel.

 

HOE JIJ LEEFT

De laatste, en meeste belangrijke tip: je tafel kies je eigenlijk op basis van je leefgewoonten. Breng je heel veel tijd door in je salon? Dan is een grote, stevige salontafel gewoon een must. Zit jij vaker aan de eetkamertafel? Dan zijn flexibele kleinere salontafels meer als voldoende.

Al enige tijd ben ik mij aan het oriënteren op een nieuwe salontafel voor in de zithoek. Zoveel keus op dit vlak! Van stoer industrieel tot strak en modern en alles daartussen. Dat mijn salontafel bij mijn Scandinavische woonstijl moet passen ben ik al over uit. Maar dan al die andere aspecten… Wil ik een ronde tafel, een vierkante of doe ik eens gek en ga ik voor rechthoekig. Het komt erop neer dat ik er nog niet volledig uit ben.

Momenteel heb ik een rond model staan die qua afmeting vrij fors is met een diameter van 80 centimeter. Dit bevalt erg goed omdat ik genoeg plek heb voor accessoires en praktisch gezien vind ik het fijn omdat ik nooit ruimte te kort kom op tafel wanneer ik gasten heb. Het is nu de trend om meerdere bijzettafeltjes bij elkaar te zetten en ook ik heb dit geprobeerd. Maar op de een of andere manier kan ik hier maar niet aan wennen. Het is in mijn zithoek dan al snel rommelig en te druk. Overigens vind ik het bij anderen altijd geweldig staan en baal ik stiekem dat ik qua salontafel niet veel kan afwisselen hierdoor. Mede daardoor mijn zoektocht naar de ideale salontafel die kwalitatief gezien aan mijn eisen voldoet, die passend is in mijn Scandinavische woonstijl, qua formaat ruim is en een tafel waar ik niet snel op uitgekeken zal raken. Dat is mijn eisenpakket! Valt best mee toch?

Ik moet een meubelstuk altijd kunnen visualiseren in een woonruimte om te zien of het bij mij past of niet en dus ben ik via Pinterest op zoek gegaan naar uiteenlopende salontafels. Hieruit is een top 5 onstaan die ik hieronder in willekeurige volgorde met jullie deel.

Durlet zetels

Durlet is een vooraanstaand Belgisch designmerk dat hoogwaardige exclusieve zitmeubelen maakt. Prachtige afwerking, hoogwaardige materialen en gerenommeerde designers maken de designmeubelen van Durlet tot een succes. Durlet zetels zijn ambachtelijk en professioneel vervaardigd. Er gaat veel aandacht naar de spanning van de vering, de steun in de rug en de vorm van de kussens. En dat voel je! Ben je eenmaal vertrouwd met de zetels van Durlet? Dan ben je voor de rest van je leven verkocht.

 

Over de auteur

admin administrator